UREĐAJI

Split sistemi

Split sistem (klima) je zatvoren sistem namenjen prvenstveno za kućnu varijantu u kome se samo unutrašnji vazduh hladi ili zagreva zbog čega je neophodno redovno održavanje (servis) minimum jednom ili dva puta godišnje pred letnju ili zimsku sezonu.

Split sistem (klima) je zatvoren sistem namenjen prvenstveno za kućnu varijantu u kome se samo unutrašnji vazduh hladi ili zagreva zbog čega je neophodno redovno održavanje (servis) minimum jednom ili dva puta godišnje pred letnju ili zimsku sezonu.

Toplotne pumpe

Toplotne pumpe su izvori toplotne i rashladne energije. Efikasno grejanje i izuzetno štedljivo hlađenje tokom leta. Neophodna je redovna provera stanja toplotne pumpe pre ili posle sezone korišćenja

Tipovi:
Toplotne pumpe vazduh / voda – toplotne pumpe su smeštene napolju. Razmena energije se vrši sa vazduhom.
Toplotne pumpe voda / voda – toplotne pumpe su smeštene unutar objekta. Razmena energije se vrši sa vodom (jezero, more, reka)
Toplotne pumpe zemlja / voda – toplotne pumpe su smeštene unutar objekta. Razmena energije se vrši sa rashladnim fluidom koji teče kroz sonde postavljene u zemlju
Toplotne pumpe vazduh / vazduh takozvane rooftop – razmena energije se vrši naizmeničnim strujanjem vazduha i pomoću freonskog kruga unutar same jedinice.

VRF sistemi

VRF sistemi – toplotne pumpe su smeštene napolju. Kod ovih toplotnih pumpi freon razmenjuje energiju sa okolnim vazduhom I prenosi tu energiju do potrošača (unutrašnjih jedinica) preko kojih se energija predaje okolnom vazduhu u prostoriji.

Multi split sistemi

Multi split sistemi se sastoje iz jedne spoljašnje i više unutrašnjih jedinica
Najbolje ih je montirati pri gradnji ili renoviranju prostora jer se tada instalacije mogu postaviti nevidljivo. U tom slučaju vidljiva je samo spoljna jedinica multi sistema.

VRV sistemi

VRV sistem sastoji se od jedne spoljne jedinice – invertera, koja se jednom ili sa dve grane unuttašnje (isparivačke) jedinice. Ovi sistemi predviđeni su za srednje velike i velike zgrade u kojima se ugrađjuje jedan ili, modularno, nezavisnih sistema. VRV sistem je jedini “multisplit” klimatizacijski sistem koji može povezati dve grane od po 8 unutrašnjih jedinica sa jednom spoljnom. Osim što se celi sistem može koristiti kao uređaj za rashlađivanje ili zagrevanje prostora, moguć je i način rada pri kojem se neke prostorije hlade, a druge zagrevaju toplinom odvedenom iz onih prvih čime se preraspoređuje postojeća energija unutar sistema i znatno štedi struja. Svaka “mreža” vezana na jednu spoljnu jedinicu može postići snagu do 29.1kW, a veći broj takvih sistema može se povezati jednim – centralnim računarom koje neprestano optimizuje rad cijelog sistema.

VRV sistem je prilagodljiv – uz jednu spoljnu jedinicu moguće je kombinovati različite unutrašnje jedinice – kasetne s dvosmernim ili četverosmernim istrujavanjem (za ugradnju u spuštene plafone), parapetne, plafonske, kanalne ili zidne. Rad pojedinačnih unutrašnjih jedinica moguće je kontrolisatii istovremeno – u prostoriji gde su ugrađene, ili centralnom kontrolnom jedinicom (kompjuterom).

DVM sistemi

DVM sistem je savršena opcija za hladjenje i grejanje svakog prostora, od velikih zgrada do malih, komercijalnih mesta.
DVM je hibridni system visoke tehnologije uz iskoriščenje energije najvišeg nivoa i izuzetan učinak.

Fan coil uređaji

Uređaj koji se sastoji od grejnog ili rashladnog jezgra i ventilatora. Ventilator konvektor je deo sistema za grejanje, klimatizaciju i ventilaciju i može se naći u industrijskim, komercijalnim zgradama i domaćinstvima. FAN COIL je obično povezan na ventilacioni sistem i koristi se za kontrolisanje temperature prostora gde je postavljen. Može se kontrolisati ručno On/Off prekidačem ili uz pomoć termostata.

Ventilator konvektori (FAN COIL) u zavisnosti od toga gde se postavljaju mogu biti parapetni, kasetni (smeštaju se u spuštenim plafonima), zidni, podplafonski i kanalski.

Čileri

Sistem rada čilera sastoji se u tome da izmenjivač toplote ispušta nakupljenu rashladnu energiju ne u vazduh kao kod klima uređaja, već je odaje vodi koja tako ohlađena teče kroz sistem cevovoda do potrošača (FC aparata, rashladnih panela itd….
Postoje dva osnovna tipa rashladnih mašina: apsorpcioni i parno-kompresioni. Apsorpcioni čileri su skupi, masivni i imaju prilično usku primenu. Obično se koriste kod industrijskih procesa. Najčešće se u komercijalnim, proizvodnim I manje-više stambenim objektima uglavnom koriste parno-kompresioni čileri. Glavna prednost upotrebe čilera je da nema ograničenja u dužini cevovoda između mašine I potrošača. Može se dodati potreban broj unutrašnjih jedinica već pokrenutom sistemu

Solarni električni paneli

Solarni električni paneli– (poznati i kao fotonaponski moduli) su verovatno najpopularnija tehnologija obnovljive energije za vlasnike kuća
Solarno električno napajanje se sve više pojavljuje kod sve više potrošačkih uređaja usled smanjenja troškova, povećanja performansi i smanjenja energetskih zahteva malih elektronskih uređaja. Solarna energija sve više ima primene kod:
1. Kampovanje, karavaning i vožnja brodom
2. Punjenje mobilnih telefona
3. Napajanje laptop računara
4. Satovi i kalkulatori
5. Ulično osvetljenje
6. Izolovani automat za prodaju
7. Osvetljenje bilborda
8. Sigurnosni sistemi

Želite zakazati popravku,
servis ili imate pitanja?

Adresa

Petra Konjovića 12v,
lokal 30 Kanarevo brdo, Beograd

Telefon

011/3511-590
011/7510-274

Email

frigoklima@sbb.rs
office@frigoklima.com

Radno vreme

Pon-Pet: 8:00 – 17:00
Subota: 8:00 – 14:00
Nedelja: ne radimo

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša korpa je praznaNazad u prodavnicu