Katalog proizvoda 2011

Kvalitet na najvišem nivou Krovni prozori, dodatna oprema i solarni sistemi

Prednosti krovnih prozora

WDF 848 WDT 438

Premium Klap-Tronic krovni Swing krovni prozor udobnost prozor omogućava pritiskom na neometan pristup dugme

Premium Klap-Swing krovni prozor.

Najluksuzniji model garantuje maksimalnu slobodu kretanja i nesmetan pogled i pri otvorenom krovnom prozoru. Kada je krovni prozor Klap-Swing otvoren, njegovo je krilo u celosti istureno prema vani i može se otvoriti do ugla od 45˚. Visoko smeštena osa obrtanja omogućava slobodan pristup otvorenom prozoru i osigurava optimalno prozračivanje. Svim funkcijama - gornje vešanje, gornje središnje vešanje i potpuni zaokret - upravlja se, zahvaljujući ručki smeštenoj na donjem delu krila, jednostavno i udobno jednom rukom.

WDT Tronic krovni prozor

S električno upravljanim modelom krovnog prozora s integrisanim paketom topotne izolacije je otvorio novu dimenziju prozora sa središnjim vešanjem: sve od jednostavnog i brzog rešenja ugradnje zahvaljujući integrisanoj opremi za upravljanje („Plug & Play“) do udobnog svakodnevnog korišćenja - otvaranje i zatvaranje krovnog prozora pritiskom na dugme. Senzor za kišu osigurava sigurno i automatsko zatvaranje krovnog prozora već kod prvih kapi kiše, a upravljačke jedinice za dodatnu opremu za zaštitu od sunca takođe su deo serijske opreme.

Ušteda troškova i čuvanje okoline

Sunroof raspoloživ je - zaisno o stambenoj situaciji i cilju - u različitim sistemskim paketima:

Sistem paket Eco.

Povoljan početni paket za dobijanje tople vode sa stepenom pokrivenosti od 70%. ECO se može integrisati i u postojeći sistem grejanja i tako podržati grejanje prostora.

Sistem paket Premium.

U poređenju sa početnim paketom privlačniji dizajn zbog srebrne obloge i znatno proširenog opsega delovanja - npr. solarna kontrolna stanica sa funkcijom

Sistemski paket PREMIUM

Shema instaliranja solarnog pogona za dobijanje tople vode

hlađenja kolektora, integrisanim ozračivačem, termometrom u toku i povratnom toku. Gubitak energije redukuje se povećanom izolacijom, efikasnost je povećana inovativnom tehnologijom višeslojnog rezervoara.

Integracija bazena ili dodatnog rezervoara moguća je kod ovog sistemskog paketa.

Fotovoltaik modul SRP 10/20

Kompletno solarno postrojenje za dobijanje struje sa garancijom delovanja od 80% za 25 godina. Sistem se sastoji od izmenjivača, visokokvalitetnih modula, solarnog sigurnosnog stakla, konfekcioniranih solarnih kablova i integrisanog prozračivanja. Optimalna integracija u krovnu površinu osigurana je specijalnom “super-flat” konstrukcijom.

 

 

 

 

Top-Swing krovni prozor.

Odlučujuća prednost krovnog prozora Top-Swing je osa obrtanja smeštena na gornjoj trećini prozora (a ne na sredini). Time je tačka okretanja bitno premeštena prema gore tako da krilo više ne ulazi u prostor - omogućen je slobodan pristup otvorenom prozoru uz maksimalnu slobodu kretanja i nesmetani pogled kroz prozor a prozračivanje je poboljšano. Uz jednostavnu mehaniku otvaranja optimalnu udobnost pružaju i in-

WDF 738 WDF 435/439

Top-Swing krovni pro

krovni prozor sa zor prvi krovni prozor

središnjim vešanjem s gornjim središnjim

idealan za primenu na vešanjem

visoko smeštenim prostorima

tegrisani otvor za prozračivanje, udobni položaj za čišćenje prozora i sigurno zatvaranje pomoću 3 zasunske tačke.

Swing krovni prozor.

Swing krovni prozor sa središnjim vešanjem već je dugi niz godina uspešan krovni prozor s višestrukim mogućnostima primene. Ovaj cenovno povoljan i funkcionalan model posebno se dokazao primenom u visokim prostorima u kojima se pre svega traži osvetljenje i prozračivanje. I za kupatila je krovni prozor sa središnjim vešanjem pogodno rešenje - pre svega u izvedbi od PVC-a koji se lako održava. Praktični otvor za prozračivanje koji se fiksira pomoću ručke omogućava potrebnu izmenu vazduha.

Prednosti krovnih prozora

Jednostavno, sigurno, udobno

Jednostavno i udobno.

Rukovanje pomoću ručke koja je kod svih modela krovnih prozora smeštena na donjem delu prozorskog krila je vrlo jednostavno. Integrisani otvori za luftiranje pružaju dodatnu udobnost i omogućavaju idealno luftiranje.

Osim toga na raspolaganju su i druga ručna i električna pomagala za još udobnije svakodnevno korišćenje.

Sigurno i pouzdano.

Svaki krovni prozor učvršćen je sa do četiri zasunske tačke koje garantuju čvrsto zatvaranje. Time je osigurano apsolutno dihtovanje te dugotrajna i pouzdana zaštita i od ekstremnih vremenskih uticaja.

Istovremeno, u postavljenom položaju za čišćenje, omogućuju sigurno i udobno čišćenje vanjskog stakla prozora iz samog prostora.

Siguran položaj za čišćenje

4-struki centralni zasun

kod svih Premium Klap-Swing krovnih prozora

Apsolutna sloboda za glavu

Rukovanje jednom rukom isto bez napora.

Kod novog Aqua-Clear zastakljenja već će se samo sunce i kiša pobrinuti za bolji pogled kroz prozor...

To omogućava specijalni premaz od titandioxida pomoću kojeg, kako je naučno dokazano, organska prljavština gube svoju moć prijanjanja na površinu stakla.

Dodatna oprema je standard

Ove udobnosti nudi Vam Premium Klap-Swing krovni prozor:

  1. Maksimalna sloboda kretanja, neometan pristup

  2. Ručka za rukovanje na donjem delu krila

  3. Otvor za provetravanju u 2 stepena

  4. Optimalna tehnika sigurnosnih mehanizama

  5. Termo i zvučno izolaciono zastakljenje, po želji s Aqua-Clear zastakljenjem

  1. Visokokvalitetno sigurnosno zastakljenje

  2. Profili od PVC-a ili masivnog drveta

  3. Unapred montiran paket toplotne izolacije

Različite izvedbe.

krovni prozori raspoloživi su u velikom broju veličina i izvedbi - od različitih vrsta zastakljenja, materijala i boja vanjske oplate i opšivke do integrisanog paketa toplotne izolacije.

Garantovan kvaitet bez kompromisa,

funkcionalnost, zaštita od provale -sigurnosni mehanizmi

Visokokvalitetna ostakljenja

s vanjske i unutrašnje strane

Profili od belog PVC-a za jednostavno odr`avanje

Ušteda energije

pomoću unapred montiranog paketa toplotne izolacije

Dobro promišljeno.

Odabir krovnog prozora važna je odluka, a kako biste dugi niz godina mogli uživati u prednostima i kvalitetu življenja pod krovom, potrebno je dobro se informisati pre kupovine krovnog prozora. Na primer, o mnogim argumentima koji govore za krovne prozore.

S m stvarate svetlo i atmosferu, osećaj prijatnosti i udobnosti. Jer krovni prozori dobro su osmišljeni.

Prednosti tehnike

Raznovrsna ponuda: Krovni prozori za sve zahteve

Kvalitet u svakom slučaju.

Bez obzira da li se radi o PVC-u ili drvetu - za svoje krovne prozore upotrebljava samo probrane materijale. Profil od PVC-a nije potrebno održavati, lako se neguje i siguran je za okolinu - može se u celosti reciklirati. Sistem profila s četiri komore pojačan je čeličnim armaturama i prozor čini praktično neuništivim.Modeli od drveta se pak proizvode od masivnog borovog drveta koje se dobija isključivo pošumljavanjem.

Neograničena individualnost.

opšivke mogu se integrisati u sve uobičajene pokrovne materijale. Promišljeni sklopivi sistem raspolaže sigurnim sistemom odvoda vode pomoću visokog bočnog falca, a osim za uobičajenu ugradnju krovnih prozora dostupan je i za svako željeno specijalno rešenje - od opšivke za ugradnju grupe krovnih prozora sve do opšivke za sleme ili za povećanje krovnog nagiba.

ALU (sivosmeđi RAL 8019)

bakar

titan-cink

RAL boje po ćelji

Posebne izvedbe po ćelji.

Opšivke i vanjske oplate su serijski raspoloživi od lakiranog aluminija sa zaštitnim slojem a po želji dostupni su i u izvedbi od bakra, titan-cinka kao i od aluminija lakiranog u svakoj RAL boji.

Za sve krovne prozore na raspolaganju je bogat izbor precizno izrađene vanjske i unutrašnje dodatne opreme kao i opreme za ručno i električno upravljanje.

Prednosti toplotne izolacije

Znatno smanjen gubitak toplote.

krovni prozori s već u fabrici ugrađenim integrisanim paketom toplotne izolacije od početka ugradnje garantuju niže troškove energije i manje emisije štetnih materija u periodu grejanja. Među ostalim, to omogućavaju izolacija produžena sve do gornjeg ruba prozorskog okvira i prošireni EPDM dihtung, koji omogućava i priključak na opšivku.

Time se postiže nepropusnost vode i vetra. Unutrašnja folija za spoj s parnom branom, takođe unapred montirana u fabrici, osigurava paronepropusnost.

Poboljšani tok izotermi.

Nezavisni instituti za ispitivanje potvrđuju: Unutrašnja temperatura na okviru je kod krovnog prozora s paketom toplotne izolacije za gotovo pet stepeni viša nego kod prozora bez toplotne

 

 

 

Tok izotermi kod krovnog prozora 848 K WD s paketom toplotne izolacije

 

Tok izotermi kod standardnog krovnog prozora bez paketa toplotne izolacije

izolacije. Toplotni mostovi se redukuju, a stvaranje kondenzacijske pare se minimizira.

Koliko dobro deluje toplotna izolacija najbolje se vidi zimi: ukoliko se sneg zadržava oko celog krovnog prozora i nema vidljivog topljenja snega, izolacija je savršena.

Velikodušno i bez granica.

Krovni prozor Premium Klap-Swing s dvostrukim vešanjem nu-di najveću meru funkcionalnosti: gornje vešanje, gornje središnje vešanje i potpuni zaokret - i to sve jednostavno i lako jednom rukom! Kada je krovni prozor Klap-Swing otvoren, njegovo krilo je u celosti istureno prema vani. Zahvaljujući visoko smeštenoj obrtnoj osi, osiguran je nesmetan pristup prozoru i slobodan vidik.

Potpuno sigurno.

Tehnički promišljena mehanika zatvaranja s četiri zasunske tačke s jedne strane nudi stalnu zaštitu od neželjenih gostiju. S druge strane apsolutno dihtuje i kod ekstremnih vremenskih prilika. I napokon, visoko razvijena tehnika okova omogućava praktičan položaj za čišćenje i time udobno čišćenje iznutra.

Višestruke kombinacije.

Po želji Premium Klap-Swing krovni prozor može biti opremljen specijalnim zastakljenjima kao što su niskoenergetsko zastakljenje, zastakljenje za zaštitu od povećane buke ili zastakljenje Aqua-Clear s premazom od titandioxida koje omogućuje lakše čišćenje.

Prvi prozor sa gornjim središnjim vešanjem i potpunom slobodom kretanja

 

Nesmetan pristup.

Specijalna mehanika otvaranja smeštena je na gornjoj trećini (a ne kao što je to uobičajeno kod Swing prozora, na sredini prozorskog krila) i time je obrtna osa prozora bitno premeštena prema gore. Krilo više ne smeta ulazeći u prostor - rezultat su nesmetan pristup i slobodan pogled.

Sveobuhvatni paket.

Tu se pre svega ubrajaju sigurni 3-struki centralni zasun, integrisani otvor za provetravanje i udoban položaj za čišćenje. Svim se funkcijama - što se kod Rota podrazumeva - može upravljati udobno jednom rukom pomoću ručke smeštene na donjem delu krila.

Neogranicena fleksibilnost.

Kao i kod svih ostalih modela tako je i kod Top-Swing krovnog prozora - nezavisno o krovnom nagibu - na raspolaganju su različite veličine prozora i kao i mnogobrojne varijante ugradnje prozora jedan iznad drugoga i jedan do drugoga, koje ispunjavaju svaki lični san o željenom prostoru za stanovanje. Jednaki profili okvira dozvoljavaju funkcionalno usklađenu i optički harmoničnu kombinaciju s krovnim prozorom Swing.

 

WDT 438 Tronic

Udobnost i sigurnost elektronski pritiskom na dugme

Nova dimenzija krovnog prozora sa sredi{njim vešanjem.

Novi krovni prozor WDT Tronic povezuje funkcije krovnog prozora sa središnjim vešanjem s najvišim zahtevima prema udobnom svakodnevnom korišćenju. Sve započinje brzom i jednostavnom ugradnjom zahvaljujući već integrisanoj električnoj opremi („Plug&Play“). Pri svakodnevnom korišćenju svim se funkcijama upravlja električno, jednostavno pritiskom na dugme, po želji i s bežičnim daljinskim upravljanjem. Za to potreban bežični prijemnik već je integrisan u upravljački sistem.

Udobnije ne može.

Novi krovni prozor Tronic raspolaže s već unapred ugrađenim motorom i upravljanjem za automatsko otvaranje i zatvaranje. Senzor za kišu koji se isporučuje s krovnim prozorom jednostavno se postavlja na opšivku i osigurava sigurno automatsko zatvaranje krovnog prozora već kod prvih kapi kiše. Na postojeće upravljanje se osim toga može priključiti i električna spoljna roletna kao i unutrašnja električna žaluzina - odgovarajuća priprema za provođenje kabla već je provedena.

Idealan za visoke prostore i ugradnju u grupi

Navedene vrednosti odnose se na rezultate ispitivanja nezavisnih instituta. Detaljne podatke

o ispitivanjima možete zatražiti od -a. 1) Vrednosti zvučne izolacije odnose se na ugrađene krovne prozore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WDF 435 Krovni prozor Swing

Model 43 K Model 43 H
Područje primene: Krovni nagib od 15°-90° Krovni nagib od 15°-90°
Materijal prozorskog krila WD - izvedba krovnog pro-PVC profil s 3 komore, s povišemasivno borovo drvo, dvostruko
i okvira: zora s unapred montiranim nom otpornošću na udarce, s laminirano, otporno na uvijanje,
paketom toplotne izolacije i pojačanjem od pocinčanih, hladvodootporno zalepljeno, hidro
proširenim EPDM dihtungom no valjanih čeličnih profila brušeno
opšivke prozora
Površinska zaštita: zaštita drveta bez formaldehida
(i na nevidljvim delovima)
Boja: Beli PVC, nijansa slična prirodni bor, lakiran
RAL 9016 transparentnim lakom
Mehanika zatvaranja: - ručka za rukovanje jednom automatsko zatvaranje automatsko zatvaranje
rukom smeštena na donjem 3-struki centralni zasun 3-struki centralni zasun
delu krila
- zasun
Učvršćenje položaja za čišćenje: ručno učvršćenje položaja ručno učvršćenje položaja
Provetravanje: - otvor za provetravanje integrisani otvor za provetravanje integrisani otvor za provetravanje
fiksira se pomoću ručke
Zastakljenje: - standardno zastakljenje Koeficijent prolaza toplote Koeficijent prolaza toplote
Pažnja: molimo pripazite na građe-Ug-vrednost 1,1 W/m2K, Ug-vrednost 1,1 W/m2K, Koefici
vinske propise za zastakljenja koja Koeficijent zvučne izolacije RW,R jent zvučne izolacije RW,R 30 dB,
se nalaze iznad glave sa 30 dB, 435 H: Sigurnosno ESG kaljeno
ciljem zaštite osoba. 435 K: Sigurnosno ESG kaljeno staklo sa spoljne strane, Float sta
staklo sa spoljne strane, klo s unutrašnje strane
Float staklo s unutrašnje strane
- posebno zastakljenje na zahtev na zahtev
Broj dihtunga na krilu: - od EPDM kaučuka otpornog 2 2
na starenje i vremenske
uticaje
Vanjski okvir prozorskog krila: - aluminij, sivosmeđi
(RAL 8019)
- bakar
- titancink, glatko izvaljan
- aluminij, posebne boje:
RAL-nijanse boja

Serijski

Uz doplatu

Funkcionalan za visoke prostore. PVC za vla`ne prostore Optimalno za kombinovanje.
Swing krovni prozor već je I za kupatila i toalete je krovni Kombinacije krovnih prozora u kojima
decenijama uspešan krovni proprozor sa središnjim vešanjem se više prozora ugrađuje jedan iznad
zor s višestrukim mogućnostima pogodno rešenje - pre svega u drugog odnosno jedan do drugoga,
primene. Posebno je pogodan za izvedbi od PVC-a posebno otporstvaraju poseban ambijent za stano
situacije kada u prvom planu stoje nog na vlagu. Praktični otvor za vanje. krovni prozor Swing sa sre
funkcije osvetljenja i provetravaprovetravanje koji se fiksira podišnjim vešanjem pri tome je pre svega
nja. Kao cenovno povoljan, funkcimoću ručke omogućava potrebnu pogodan kao prozor za provetravanje u
onalan krovni prozor preporučuje izmenu vazduha. gornjim redovima odnosno kao čvrsto
se za visoke prostore - kao što su zastakljenje u donjim redovima.
na primer predsoblja.

krovni izlazi

WDA 315 WDL 217

Sigurno i udobno na krov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udobnost uključena.

krovni izlaz WDA 315 ističe se okretnim krilom koje se otvara bočno do 90 stepeni kao i gasnim amortizerima za sigurno otvaranje i zaštitu od neželjenog zatvaranja prozora. WDA 315 raspoloživ je u izvedbi od PVC-a i drveta, a po želji je uz doplatu na raspolaganju i mehanizam za zatvaranje i otvaranje spolja. Na raspolaganju je i izvedba s paketom toplotne izolacije kao i dodatna oprema za zaštitu od sunca i pogleda.

Jednostavno re{enje. krovni izlaz WDL 217 u izvedbi od drveta prikladan je za primenu u neuređenim potkrovljima. Krovni izlaz omogućava osnovno osvetljenje prostora i ima ukupno tri različita položaja za provetravanje; mehanizam za otvaranje je ugrađena okretna šarka.

krovni izlaz za neuređena potkrovlja raspolaže izolacionim staklom, okvir prozora izrađen je od drveta, a okvir krila od aluminijumskih profila.

WFA 135 priklopni prozor za spoj na fasadu

Još više svetla. Prozor za spoj na fasadu
Što je veća površina krovnih raspoloživ je u dve izvedbe: drvo/
prozora, to je bolje prirodno aluminijum i PVC, u velikom broju
osvetljenje stambenih prostora veličina. Time zahtevnije
pod krovom. S prozorom za spoj oblikovanje stambenih prostora
na fasadu nudi idealni pod krovom postaje jednostavan
dodatak svim Klap-Swing, Topzadatak.
Swing, Swing i Intronic
modelima. Posebnu udobnost
pruža okretno-priklopni okov
prozora za jednostavno
provetravanje prostora.

prednosti:

• priklopni okov uz jednostavno

rukovanje jednom rukom

• izvedba s okretno-priklopnim

okovom raspoloživa uz doplatu

• sigurno odvodjenje kišnice osigurava specijalni sistem opšivke

• po želji su moguće individualne

visine prozora

• raspoloživa izvedba od drveta/

aluminijuma i PVC-a

ZRO Spoljna roletna ZAR Spoljni ručni zastor

Patentirana efikasnost.

električna spoljna roletna impresionira svojim modernim kućištem koje se optimalno prilagođava izgledu samog prozora: aluminijumske lamele spojene su različitim radijusima s izrazito čvrstim nosivim nitima. Unutrašnji i spoljni profili termički su odvojeni jedni od drugih čime je bitno smanjena provodljivost toplote. spoljna roletna može se neograničeno koristiti čak i pri potpuno otvorenom prozorskom krilu.

Najveća udobnost pri korišćenju.

Električnom spoljnom roletnom s pogonom od 230 V upravlja se pomoću prekidača ili bežično, sklopka za isključenje u slučaju preopterećenja je integrisana. ručnom roletnom therm rukuje se pomoću iznutra smeštene ručne obrtaljke. spoljna roletna pruža izvanrednu zaštitu od vrućine, grada, nepoželjnih pogleda i svetla, a osim toga postojana je prepreka u slučaju provale.

Jednostavno i dugotrajno.

Spoljni ručni zastor Screen otporan na vremenske uticaje se vrlo jednostavno postavlja na prozor i odmah je potpuno funkcionalan. Zahvaljujući materijalu od staklenih vlakana sa zaštitnim slojem reflektuje i apsorbuje veliki deo sunčevog zračenja još pre prozorskog stakla. Rubne očice zastora čvrsto su zavarene čime je osigurana njegova duga postojanost.

Višebojna raznovrsnost za individualno stanovanje

ZRS / ZRV / ZRI Unutrašnji zastori

Tkanine za zastor Exclusiv za zatamnjivanje Cenovna grupa E, D – dekor koji ne propušta svetlo

 

* specijalna folija utkana u materijal ovih dekora stvara osnovu važnih performansi kao što su visoki stepen refleksije i zaštita od elektromagnetskih zraka. Tačkasti utisak, posebno kod svetlijih dekora uzrokovan je procesom proizvodnje i nije znak greške u materijalu.

 

 

 

ZRS Zastor Standard

 

 

 

ZRV Zastor Exclusiv ZRI Zastor za za{titu za zatamnjivanje od insekata

ZRS Zastor Standard. vođicama ravnomerno klizi ne
Ovaj zastor isporučuje se s pomičsamo letvica, već i tkanina zastora
nom letvicom i držačima i može umetnuta u vođice. Beli sloj sa
se pričvrstiti na tri različite pozicizadnje strane tkanine ne propušta
je. Na raspolaganju su dve vrste svetlo i tako osigurava zatamnji
tkanina – jednobojni dekor koji vanje prostora.
propušta svetlo (cenovna grupa
C) i dekor koji propušta svetlo s Zastor za za{titu od insekata.
premazom bisernog sjaja za zašti-Zastor za zaštitu od insekata se - zavi
tu od toplote (cenovna grupa B). sno o tipu prozora - izrađuje milime
tarski precizno po meri i pruža vrlo
Zastor Exclusiv delotvornu zaštitu od ulaska insekata u
za zatamnjivanje. prostor pri otvorenom prozoru. Pri to-
Kod ovog je zastora valjak pokrime se zadržava nesmetani pogled
ven ukrasnim zaslonom, a bočnim prema vani.

Napomena: Zadržano je pravo manjih odstupanja boja uslovljenih proizvodnjom. Uzorci boja proizvode se tipografski - odstupanja u boji od originala su tehnički uslovljena i ne mogu se izbeći.

dodatna oprema

ZJA Venecijaner

Ručni venecijaner.

Kod venecijanera lamele klize bočnim zaobljenim aluminijskim vođicama. Kod ručne izvedbe se pozicija lamela podešava pomoću okretnog dugmeta na gornjoj vođici, a letvicom za rukovanje se lamele mogu ravnomerno namestiti u bilo koji željeni položaj.

A-609 bela

B-800 bela/srebrna

B-611 alabastar

B-665 jastog

Električni venecijaner.

venecijaner s elektromotorom može se primenjivati od 25° krovnog nagiba - upravljanje i pozicioniranje lamela vrši se pritiskom na dugme pomoću električnog upravljanja. Još više udobnosti nudi opcionalno bežično daljinsko upravljanje: u tom se slučaju svim funkcijama može upravljati iz svake tačke u prostoru.

A-609 belaA-620 bež B-581 lipa B-575 royal

 

B-800 bela/srebrna B-583 petrol B-700 srebrna B-476 kamen

 

B-611 alabastarB-571 svetlo plava B-703 sreb. perforirana B-632 capuccino

 

B-665 jastog B-840 limeta B-467 rubin B-678 mornarska

 

B-645 sunce B-619 crna

 

Prava atmosfera.

Bez obzira da li se radi o ručnom ili električnom upravljanju: venecijaner izvanredno je pogodan za stvaranje posebne atmosfere u prostoru. Svi venecijaneri raspoloživi su u velikom broju boja lamela koje omogućuju individualno oblikovanje prostora. U svakom slučaju prodorno sunčevo svetlo ostaje napolju, a svetlost u prostoru je ipak zadržana.

ZFA Plise zastor

Ručni plise zastor.

S plise zastorima mogu se postići posve individualni svetlosni efekti: za to su na raspolaganju plise zastori u različitim vrstama tkanina, boja i dekora. Tkanine koje ne propuštaju svetlo omogućavaju zatamnjivanje prostora i uz to štite od sunca. Sa tkaninama koje propuštaju svetlo se ulazak svetla samo redukuje. U svakom slučaju je tkanina umetnuta u bočne vođice tako da se svi plise

Color: Biserni sjaj:

Cenovna grupa A - jednobojni Cenovna grupa B - jednobojni dekori koji propuštaju svetlo dekori koji propuštaju svetlo s bisernim premazom

A-115 A-116 B-125 B-126
Biserni sjaj: Zatamnjivanje:
Cenovna grupa D - dekori koji Cenovna grupa E i F -
propuštaju svetlo s premazom dekori koji ne propuštaju svetlo
bisernog sjaja

 

 

A-110 A-111 B-120 B-121

 

A-112 A-113 B-122 B-123

 

A-115 A-116 B-125 B-126

 

D-140 D-141 E-150 E-151

 

AD-142 D-143 F-160 F-161

 

D-144 D-145 F-164 F-165

 

zastori mogu namestiti u bilo kom kog sistema a upravljati se može položaju. Još veću raznovrsnost opcionalno i pomoću daljinskog oblikovanja pruža plise zastor Duo bežičnog sistema iz svake tačke u

– dva zastora u jednom kućištu prostoru. Upravljanje je moguće koja se po želji koriste odvojeno ili bez vizuelnog kontakta i čak kroz zajedno. tavanice i zidove. Unutar zgrada

domet iznosi 30 m, a na otvore

nom prostoru i do 300 m. Plise Električni plise zastor. zastori su precizno ugrađeni u ku-Upravljanje električnim plise ćišta i jednostavno se montiraju. zastorom vrši se pritiskom na dugme preko novog upravljač

Sunroof

Solarna termika i Fotovoltaik Savršen sistem sunčeve energije

donosi toplu vodu i struju s krova u kuću

Budućnost je ekologija.

Promene klime, sve manje zalihe fosilnih sirovina i rastući troškovi energije: tri argumenta koji zahtevaju nove načine dobijanja i korišćenja energije. već dugi niz godina nudi dokazane solarne sisteme za dobijanje tople vode, podršku grejanju i proizvodnju struje.

Novi sistem Sunroof predstavlja dalji razvoj, tehnički zrelo i inovativno, ekološki smisleno, ekonomski i optički privlačno rešenje.

Jer Sunroof nudi se -individualno prilagođeno različitim zahtevima - kao delimično ili celovito krovno rešenje. Po želji se savršeno mogu kombinovati sunčani kolektori, fotovoltaik moduli i krovni prozori s pokrivnim materijalima.

Dugoročno isplativo.

Kod solarne termike se sunčeva energija sakuplja pomoću kolektora integrisanih u krovnu površinu, prenosi na tečnost koja provodi toplotu i pomoću pumpe transportuje do rezervoara. Odatle se prema potrebi jednostavno koristi.

Dugoročne studije dokazuju, zavisno o odabranom paketu, solarni stepen pokrivenosti i do više od 70% godišnjih potreba za toplom vodom domaćinstva od 6 osoba; s tek 12 m2 površine kolektora može se godišnje uštedeti već 850 litara loživog ulja. Fotovoltaik garantuje stepen delotvornosti modula od 80% za 25 godina proizvodnje struje. Da bi se postiglo optimalno rešenje za svakog korisnika nudi individualne savetodavne razgovore.

Optički harmonično krovno rešenje.

Sunroof uverava ne samo najmodernijim stepenom tehnike već i gotovo neograničenim mogućnostima oblikovanja. Fleksibilni sklopivi sistem dopušta dugoročno delotvorna a optički i nakon decenija još uvek impresivna celovita krovna rešenja kao i kombinacije solarnih elemenata, krovnih prozora i pokrivača.

U svakom slučaju je na raspolaganju kao jedan jedini partner za razgovor - od planiranja i nabavke celokupnog sistema od krova do podruma.